Ministerie van
Mogelijkheden

training motivatie patronen

Onbewuste motivatie

Wat maakt dat jij in beweging komt? En hoe doet een ander dit?

Van jongs af aan leert een mens, in contact met zijn omgeving, om te gaan met (nieuwe) situaties. Dit leidt tot een uniek en onbewust patroon; een combinatie van stappen die iemand uitvoert bij het onderweg zijn naar een doel. Inzicht in dit patroon levert veel op. Bijvoorbeeld hoe je jezelf motiveert op het moment dat je vastloopt. Het geeft ook inzicht in al je contact en relaties doordat je leert dat ieder mens zich op een andere manier motiveert. En dat deze verschillen invloed hebben op de samenwerking en communicatie. Het verklaart onder andere wat maakt dat je met de ene persoon kan ‘lezen en schrijven’ terwijl je met een ander botst. En hoe het komt dat het ene team succesvol is terwijl het andere stagneert.

Werkwijze

Tijdens deze training ontwikkel je kennis en waarneming van het unieke motivatiepatroon dat ieder mens heeft en ontwikkel je de vaardigheden om hier mee om te gaan. De eerste trainingsdag start je met jezelf; je achterhaalt welke stappen jij zet onderweg naar een doel. Dit doe je door middel van praktische oefeningen. Vervolgens leer je waarnemen hoe jouw motivatiepatroon verschilt met die van een ander.

Tussen de eerste en tweede trainingsdag ga je in de praktijk met een casus aan de slag om zo verbinding te maken met al wat je geleerd hebt. Je staat in nauw contact met de trainer en de rest van de deelnemers zodat je jouw ervaringen kan delen en waar nodig feedback ontvangt.

De tweede trainingsdag staat in het teken van groepsdynamica; je leert welke dynamiek er speelt tussen mensen en in een team of familie en hoe je iemand optimaal kan ondersteunen in het verwezenlijken van het potentieel.

Tijdens de derde trainingsdag verdiep je je kennis en vaardigheden en worden de bevindingen en ervaringen met betrekking tot de verschillende casussen gedeeld.

Het programma is voor een groot deel gebaseerd op Neuro Linguistisch Programmeren (NLP); een krachtige methode waarmee patronen zichtbaar worden. Het geeft inzicht in hoe iemand denkt, waarneemt, voelt en zichzelf aanstuurt in doelen en gedrag.

De training biedt je: 

  • diepgaand inzicht in je eigen ‘blauwdruk’ en die van anderen,
  • technieken om verschillen te overbruggen en de communicatie te verdiepen,
  • nieuwe mogelijkheden in al je contact en relaties,
  • inzicht in de dynamiek tussen mensen en vaardigheden om hiermee om te gaan.

Voor deze training heb je geen (NLP) voorkennis nodig, alleen een open en nieuwsgierige instelling.

Wil je deze training voor je team of heb je een vraag? Vul het contactformulier in of laat je nummer achter op deze pagina.

De training wordt gegeven door Kim Kroone, ervaren en erkend (Intercultureel) NLP Trainer en Coach.

Tweedaagse training
Binnenkort nieuwe data

Den Haag

€ 1.250,- exclusief btw en inclusief koffie/thee, lunch en materialen

Kim Kroone

Vragen?

Wil je meer weten, neem dan contact met ons op:

info@minmog.nl
06 215 66 490

Of laat ons je terugbellen.